JC Agri

Alle landbouwwerken, van zaaien tot oogsten

  • 9Akkers voorbereiden door ploegen, onderploegen, bemesten, verspreiden van teelaarde, schuimaarde en compost, zaaien, breken van gesteente enz.
  • 9Energie uit biomassa: transport en verspreiding, beheer van biogaseenheden
  • 9Aankoop en verkoop van dierenvoer
  • 9Oogsten en inkuilen

Geen tijd of niet het geschikte materiaal?

Hebt u geen tijd of niet het geschikte materiaal om uw graan of korrelmaïs te oogsten?

Ons bedrijf is gespecialiseerd in landbouwwerken en voert uw oogst zorgvuldig en professioneel uit. We leveren kwaliteitswerk (zuivere korrels, weinig verlies, kaalslag) en een goede kwaliteit stro na het dorsen. Vertrouw op onze expertise voor al uw oogsten, waaronder

  • 9gerst, tarwe, haver, koolzaad, boekweit, korrelmais enz.

We beschikken over een hoogwaardig machinepark en een landbouwwerkplaats.

Kwaliteit, milieu, veiligheid en service

De BV J.C. AGRI streeft doorlopend naar een hogere mate van professionaliteit bij haar medewerkers door hen met name uiteenlopende opleidingen aan te bieden. Ons bedrijf hanteert een flexibele logistiek voor lastminutebestellingen waarbij het zijn organisatie aanpast om onmiddellijk aan de vraag van de klant te kunnen voldoen. Onze voertuigen worden permanent gevolgd door een geolocatiesysteem. We investeren al jaren in opleidingen om de veiligheid en werkomstandigheden te verbeteren. Op die manier willen we onze medewerkers tonen dat we deze kwesties bijzonder ernstig nemen. Onze medewerkers worden daarom ook bij alle aspecten van de veiligheid betrokken.

De BV J.C. AGRI hecht bijzonder veel belang aan het milieu. Onze opgeleide en uiterst bekwame medewerkers zetten zich actief in om het milieu te beschermen zodat onze kinderen en kleinkinderen de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien.

Onze geschiedenis

7

In 1998 richt het echtpaar Van Damme het bedrijf J.C. AGRI in Baisy-Thy op. Het gaat van start met twee Hesston-balenpersen die ze na een faillissement hebben gekocht. De 16-jarige oudste zoon van het koppel is namelijk gebeten door het ‘boerenleven’. Zijn vader, Walter Van Damme, is al eigenaar van een transportbedrijf, maar de zoon weet hem ervan te overtuigen ook te investeren in de landbouwsector. Datzelfde jaar nog kopen ze twee John Deere-tractoren om de balenpersen te trekken.

Ze gaan eerst voor eigen rekening aan de slag door hun eigen akkers te bewerken. Een goede mond-tot-mondreclame brengt daar al snel verandering in en heel wat boeren uit de streek vragen hen ook voor hen te werken. Door de toenemende vraag besluiten ze twee jaar na hun eerste aankoop hun bestaande materiaalaanbod te verdubbelen. Ze kopen twee nieuwe balenpersen van het merk Claas en twee nieuwe John Deere-tractoren.

Balenpersen hebben echter het nadeel dat ze louter voor een seizoensactiviteit ingezet kunnen worden. Ook de tractoren rijden daardoor maar twee tot drie maanden per jaar, tijdens de oogsttijd. De Van Dammes besluiten daarom ook vier nieuwe kiepwagens voor grondwerken te kopen zodat ze hun tractoren het hele jaar door kunnen gebruiken. Een aanzienlijke investering, die hen ertoe brengt op uiteenlopende werfterreinen aan de slag te gaan.

Door de enorme concurrentie in de bouwsector worden ze gedwongen hun dienstenaanbod nog verder uit te breiden. In eerste instantie huren ze specifieke machines voor de werven van klanten omdat ze nog niet over alle materiaal beschikken. Beetje bij beetje kopen ze echter verschillende andere bouwmachines aan, waaronder kranen, bulldozers en zelfs watertanks.

15 jaar na de oprichting heeft het bedrijf nu een dertigtal machines voor landbouw- en grondwerken in zijn bezit.

Vraagt u zich af waar de naam J.C. AGRI vandaan komt? Het zijn de initialen van de twee zonen Van Damme, John en Christophe, en ‘AGRI’ verwijst naar agricultuur of landbouw.