Het bedrijf Van Damme Transport

Vertrouw op een partner met een passie

De knowhow van de groep Van Damme blijkt uit haar uitgebreide en ultrageavanceerde machinepark. Meer dan 285 vrachtwagens, bulldozers, diepladers, kiepwagens en kranen staan voor u klaar. Onze eigen onderhoudsdienst zorgt ervoor dat de machines altijd tiptop in orde zijn, waar u ze ook voor nodig hebt.

Infrastructuur-, hef- en vervoerwerkzaamheden zijn niet zomaar ons vak. Ze zijn onze passie. De groep Van Damme zet zich elke dag met hart en ziel in om uw project te doen slagen. We zijn voortdurend op zoek naar de oplossing die het best bij uw specifieke wensen en behoeften past.

Kwaliteit, milieu, veiligheid en service

De NV VAN DAMME W. Transport & Fils streeft voortdurend naar een hogere mate van professionaliteit bij haar medewerkers door hen met name uiteenlopende opleidingen aan te bieden.

Ons bedrijf hanteert een flexibele logistiek voor lastminutebestellingen waarbij het zijn organisatie aanpast om onmiddellijk aan de vraag van de klant te kunnen voldoen.

Onze voertuigen worden permanent gevolgd door een geolocatiesysteem.
We investeren al jaren in opleidingen om de veiligheid en werkomstandigheden te verbeteren. Op die manier willen we onze medewerkers tonen dat we deze kwesties bijzonder ernstig nemen. Onze medewerkers worden daarom ook bij alle aspecten van de veiligheid betrokken.

We willen het milieu zoveel mogelijk vrijwaren en beschermen zodat onze kinderen en kleinkinderen de toekomst met vertrouwen tegemoet kunnen zien. De NV VAN DAMME W. Transport & Fils verbindt zich er met name toe de oudste voertuigen te vervangen door nieuwe die aan de recentste milieunormen voldoen.

 

 

Onze geschiedenis

7
  • Op 5 oktober 1976 wordt Les transports Van Damme opgericht.
  • Walter Van Damme begint met één enkele vrachtwagen en voert alle gevraagde ritten zelf uit.
  • In 1981 stapt Cécile Van Damme in het bedrijf, waar ze de administratie op zich neemt,terwijl Walter zijn taak als chauffeur geleidelijk afbouwt en zich meer toelegt op het onderhoud van het rollend materieel.
  • Les transports Van Damme wordt in 1998 omgevormd tot de naamloze vennootschap Van Damme-Deschamps & Fils (opgericht in september 1997).
  • Christophe Van Damme vervoegt het familiebedrijf in juli 2001.
  • In april 2012 stapt ook de tweede zoon, John, in het familiebedrijf.